Gemeente bespaart spectaculair

De uitdaging
Een middelgrote gemeente is al jaren bezig om een parkeergarage met daarop twee kantoorgebouwen en een openbaar park te ontwikkelen. Er zijn tal van complicaties. De markt blijkt niet geïnteresseerd in de kantoorgebouwen in welke goedkope uitvoering ook. De garage is gepland op een geologische breuklijn en lijkt technisch onuitvoerbaar.

De oplossing
Ik ontdek dat de superieure kwaliteit van de locatie en de ‘goedkope’ plannen niet op elkaar aansluiten. Op mijn advies gaat de gemeente in zee met een gerenommeerde architect en krijgen de kantoren een hoogwaardige afwerking. Door een andere routing en indeling krijgt ook de parkeergarage een passende uitstraling. De bouwtechnische problemen worden met degelijk onderzoek en exacte berekeningen uit de wereld geholpen.

Het resultaat
Een heldere haalbaarheidsanalyse kadert de realisatierisico‘s in, wat leidt tot spectaculaire besparingen op de bouwkosten. De gemeente vindt dan ook middelen om het geplande park prachtig in te richten. De kantoren zijn allemaal verhuurd, nog vóór de bouw begint. Het hele project heeft uiteindelijk een meer dan gezond financieel resultaat.